Harmonia Stolberg

“Erstes Stolberger Akkordeon-orchester Harmonia e.V.”

Sinds 2007 heb ik het genoegen om als dirigent voor “Harmonia” uit Stolberg te mogen staan.
Harmonia is een accordeonorkest uit Stolberg (vlak over de grens bij Aken). Opgericht in 1950 en viert daarmee in 2020 haar 60-jarig jubileum.
Bestaande uit een 25-tal spelers aangevuld met bas-accordeon, electronium, e-piano en slagwerk geeft een dergelijk bezetting de mogelijkheid om een
zeer breed repertoire te hebben. Mede door de flexibiliteit en niveau van de spelers en de bereidheid van het publiek om zich te laten verrassen weten we altijd
in lokale media en van concertgangers positieve kritieken te ontvangen voor de gegeven concerten. Getuige het feit dat concerten ook zo goed als altijd vantevoren uitverkocht zijn.

Al vele (live) cd-opnames zijn van diverse concert gemaakt, deze zijn verkrijgbaar via de site van Harmonia en sommige zelfs via amazon.de (klik).

Omdat ieder orkest of vereniging natuurlijk ook nieuwe aanwas nodig heeft heb ik in samenspraak met het bestuur van de vereniging sinds diverse jaren de zogenaamde Harmonia-Kiddies in het leven geroepen. Een lesplan voor enthousiaste kinderen die graag het accordeon willen leren bespelen met als bijkomend doel later te kunnen aanschuiven in het grote orkest. Met grote trots zijn in de loop der tijd al diverse jongere spelers op deze manier aan het bestaande orkest toegevoegd. Om diegenen die nog niet zo ver zijn verder te motiveren mogen zij jaarlijks op het “Jahreskonzert” van de vereniging, als groep, of solist of als gastspelers samen met orkest een paar nummers ten gehore brengen aangepast aan het dan bereikte niveau. Dit als opening van ieder Jahreskonzert.

Harmonia Stolberg is een bruisende vereniging, waar muzikaliteit en speelplezier de boventoon voeren en waar ik met trots wekelijks voor sta!

Geïnsteresseerd geraakt in de vereniging?
Bezoek de website (klik) eens voor informatie over aanstaande concerten of volg ons via facebook (klik).
Hieronder treft u een aantal foto’s aan van ons orkest alsmede diverse live-opnames van werken die we de afgelopen jaren hebben gespeeld. Ook een paar youtubefilmpjes van gespeelde werken zijn beschikbaar door naar beneden te scrollen. Op het youtube-kanaal (klik) van harmonia staan er nog meer!

Harmonia Stolberg – Romance del diablo
Harmonia Stolberg – La Danza
Harmonia Stolberg – Highland Cathedral
Harmonia Ensemble – Bluesette

%d bloggers liken dit: